onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Satsar i centrala Borlänge – vill bygga 50 hyresrätter med "villakänsla"

Publicerad: 4 januari 2023, 08:31

Till vänster tomten i centrala Borlänge där Koppartallen vill bygga 50 hyresrätter. Katarina Hultqvist, vd Koppartallen och Per-Erik Halvarsson, Peab Region Mellersta.

Koppartallen vill bygga 50 hyresrätter på en tomt i Borlänge som man tagit över från Peab Bostad. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Tomten ligger intill Maximparkeringen i centrala delen av staden. Hyresrätterna som Koppartallen vill bygga kommer, enligt vd:n Katarina Hultqvist, att kännas lite mer premium:

Läs mer: Ny aktör siktar på att bli ett av de största bostadsbolagen i Dalarna

– Vi kommer att lägga stor vikt vid design och bekvämlighet av lägenheterna. Vi satsar på en lite högre standard än vad man oftast har i en hyresrätt, det handlar till exempel om materialval så som kakel och klinkers i badrummen, fullutrustade kök och stora fönster. Vi bygger med det vi kallar för ”villakänsla”, säger hon i en kommentar.

Läs mer: Boverket kapar byggprognos – igen: ”Dramatiskt ändrade förutsättningar”

Även bilpool och appar för delningsekonomi kommer att erbjudas hyresgästerna. Byggnationen planeras påbörjas i mars i år.

Koppartallen är ett nystartat företag som lanserades i våras med planen att värderas till en miljard kronor på ett år. Bakom bolaget står förutom Katarina Hultqvist även Omid Noghabai, grundare av fastighetsnätverket MERC Community och AGV – The Nordic Proptech Hub och Johan Thorwid, vd för Andersson Company Fastigheter.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev