Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Satsar 125 miljoner på energieffektiva hus

Publicerad: 27 januari 2014, 13:22

Regeringen har en ambition om att år 2020, om sex år, ska alla nya byggnader i Sverige klara lågenergiprestanda. För att uppnå det målet satsar man på att få fram så kallade nära-noll energihus före 2020.


Ämnen i artikeln:

Regeringen

Regeringen har en ambition om att år 2020, om sex år, ska alla nya byggnader i Sverige klara lågenergiprestanda. För att uppnå det målet satsar man på att få fram så kallade nära-noll energihus före 2020. Det framgår av en debattartikel i Miljöaktuellt, skriven av bostadsminister Stefan Attefall och energiminister Anna Karin Hatt.

Totalt satsar man 125 miljoner kronor över de närmaste två åren på ”främjandeåtgärder och demonstrationsprojekt för lågenergibyggnader” med syftet att främja teknik som möjliggör ett mer energieffektivt byggande. Dessutom ger man två uppdrag till Boverket och Energimyndigheten.

” För det första ska de analysera och föreslå definition och riktlinjer för nära-noll energibyggnader. För det andra ska myndigheterna utvärdera befintliga och nya lågenergibyggnader och redovisa hur andra nordiska länder arbetar med nära-nollenergibyggnader,” skriver ministrarna.

Uppdragen ska redovisas senast 15 juni 2015.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande från Regeringen

Ämnen i artikeln:

Regeringen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.