Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Samarbete tillför studentbostäder

Publicerad: 12 februari 2014, 14:45

Bostadsbolaget och Chalmers Studentbostäder fortsätter sitt samarbete och tillför staden ytterligare studentlägenheter. I höst står 77 centrala hyreslägenheter klara för inflyttning.

Ämnen i artikeln:

Bostadsbolaget GöteborgChalmersStudentbostäder

I ett samarbete sedan 2012 har Chalmers Studentbostäder erbjudit studenter tidsbegränsade hyreskontrakt i ett av Bostadsbolagets hus i Landala. Parterna utvecklar nu samarbetet genom ombyggnation och att tillföra ytterligare lägenheter.

– Lägenheterna har varit mycket populära, inte minst på grund av sitt centrala läge och närheten till både Chalmers och Göteborgs Universitet. Att vi i höst kan erbjuda fler och nyrenoverade lägenheter är jättekul och grundas på ett gott samarbete där alla är angelägna om att hitta bra lösningar i en stad där det råder brist på studentbostäder, menar Joakim Wallin, vd på Chalmers Studentbostäder.

Möjligheten till samarbetet dök upp 2012 då ett äldreboende flyttat och Bostadsbolaget stod med tomma lokaler. I ett första skede har lägenheterna hyrts ut på korttidskontrakt. Nu byggs de om till varaktiga studentbostäder med nyrenoverade badrum och köksutrymmen. Samtidigt byggs delar av husets allmänna utrymmen om för att kunna skapa ytterligare 19 hem till studerande. Totalt kommer 77 studentlägenheter att stå inflyttningsklara i höst.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Chalmers Studentbostäder

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev