Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Samarbete skapar jobb och bostäder åt unga

Publicerad: 12 maj 2015, 11:58

Robert Dicksons Stiftelse, PEAB, Bygg-Fast och Gårdstensbostäder har inlett ett samarbete för att utbilda, sysselsätta och erbjuda lägenheter till unga i samband med en nybyggnation av 99 nya lägenheter i Gårdsten. I samband med produktionsstarten i augusti 2015 ska PEAB som totalentreprenör anlita 5-10 arbetslösa ungdomar, som kommer att få en utbildning i byggteknik. Efter


Robert Dicksons Stiftelse, PEAB, Bygg-Fast och Gårdstensbostäder har inlett ett samarbete för att utbilda, sysselsätta och erbjuda lägenheter till unga i samband med en nybyggnation av 99 nya lägenheter i Gårdsten.

I samband med produktionsstarten i augusti 2015 ska PEAB som totalentreprenör anlita 5-10 arbetslösa ungdomar, som kommer att få en utbildning i byggteknik. Efter lärlingstiden kommer ungdomarna att erbjudas en anställning hos PEAB eller hos underleverantörer i projektet. De som fullföljer sin utbildning får även möjlighet till en egen hyreslägenhet i Robert Dickson Stiftelses fastigheter.

– Vi behöver alla hjälpas åt för att minska den höga ungdomsarbetslösheten och detta är ett ypperligt tillfälle att göra något åt situationen. Vi är väldigt stolta över att vi tillsammans med PEAB och Bygg-Fast kan skapa fler arbetstillfällen för de unga och ge dem möjligheten att få en egen lägenhet i bostadsbristens Göteborg, säger Mikael Jansson, VD På Robert Dicksons stiftelse

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.