Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Samarbete mellan Riksbyggen och Bygg-Fast

Publicerad: 27 april 2016, 06:14

Carl-Johan Hansson och Peter Bellevik.

Riksbyggen och Bygg-Fast har tecknat ett ramavtal för kommande samarbeten i projekt om förvärv och nyproduktion av hyresrätter.


Ämnen i artikeln:

ByggfastRiksbyggen

Riksbyggen och Bygg-Fast har tecknat ett ramavtal för kommande samarbeten i projekt om förvärv och nyproduktion av hyresrätter.

– Vi inleder nu ett strategiskt samarbete med Bygg-Fast för att kunna öka takten både när det gäller att förvärva och nyproducera fler hyresrätter, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Riksbyggen och Bygg-Fast har sedan tidigare inlett samarbete om produktion av hyresrätter i Västerhaninge och Strängnäs. Ett antal projekt som idag finns i planeringsstadiet kommer att kunna sättas igång under 2016.

– Bygg-Fast har det senaste året startat cirka 250 nya hyresrätter, planerar att starta cirka 200 nya lägenheter i år och har totalt en kommande volym på cirka 1 300 hyresrätter de närmaste åren. Vårt samarbete med Riksbyggen kommer att möjliggöra en ökad takt och volym och det känns glädjande att kunna erbjuda fler hyreslägenheter där behovet finns, i våra växande kommuner, säger Peter Bellevik, vd på Bygg-Fast.

Sammanlagt förvaltar Riksbyggen nästan 100 000 hyresrätter varav 4 700 i eget bestånd. Dessutom förvaltar Riksbyggen cirka 175 000 bostadsrätter i 2 755 bostadsrättsföreningar.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande

Ämnen i artikeln:

ByggfastRiksbyggen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.