Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Säljer mark för studentbostäder i Umeå

Publicerad: 23 februari 2015, 09:29

Uppemot 280 nya studentbostäder ska uppföras på den mark som Akademiska Hus säljer på Lilljansberget till Svenska Studenthus AB.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusUmeåSvenska StudenthusReflex ArkitekterStudentbostäder

Svenska Studenthus AB har tillsammans med Reflex arkitekter vunnit Akademiska hus markanvisningstävling på Liljansberget vid Umeå Campus. och kommer att bygga 280 ettor med inflyttning höstterminen 2016.

– Det här är en del av Akademiska Hus löpande arbete för att minska studentbostadsbristen på de campusorter där vi verkar och också startskottet för den satsning vi nu gör i Umeå. Vi har ytterligare markinnehav på orten som vi vill avsätta för student- och forskarbostäder, och vår och Umeå universitets gemensamma målbild är att det ska byggas totalt 750 campusnära studentbostäder i Umeå under 2016 och 2017, säger David Carlsson, regiondirektör Akademiska Hus region Norr.

Detaljplanen för Lilljansberget vann laga kraft i början av december förra året och de 280 nya bostäderna kommer att vara inflyttningsklara till höstterminen 2016.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.