Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Säger upp markanvisning med Concent

Publicerad: 4 november 2016, 09:03

Bostäderna som Concent skulle ha byggt. Bild: Tengbom.

Norrtälje kommun säger upp ett markanvisningsavtal de haft med Concent, på grund av den turbulens som varit i bolaget den senaste tiden.


Ämnen i artikeln:

ConcentNorrtälje

Det var för drygt två veckor sedan som Concents vd Matias Lindberg lämnade bolaget för att bli vd på SHH, något ledningen sa berodde på svårigheter att komma överens. Veckan efter lämnade ytterligare fyra personer i ledande roller bolaget.

– Concent har varit lyhörda för vad vi vill uppnå i Norrtälje Hamn, men vi måste vara beredda att ompröva tidigare beslut när verkligheten förändras. Därför väljer vi nu tyvärr att avbryta samarbetet med Concent för den här gången. Det handlar om att vi inte vill riskera vare sig invånarnas skattepengar eller vår uppsatta tidsplan för hamnenprojektet, säger Ulrika Falk (s), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen uppger att anledningen är att bolaget ”på kort tid förlorat stora delar av ledningsfunktionen, och oklara och större omstruktureringar väntas framöver. Detta innebär att den samarbetspartner som också under lång tid byggt upp förutsättningarna för att skapa reella värden i Norrtälje Hamn gått förlorad”.

Concent gick senare på fredagseftermiddagen ut med ett pressmeddelande, där man skriver att man inte anser att det finns saklig grund eller andra förutsättningar för att säga upp markanvisningsavtalet.

“Bolaget har fullgjort samtliga åtaganden och skyldigheter under avtalet per dagens datum. Concent har ingen annan ambition än att som redan påbörjats, leverera enligt det avtal som tecknats”, skriver man.

Den aktuella markanvisningen gäller 95 nya bostadsrätter i Norrtälje Hamn som tagits fram i samarbete med Tengbom, där planen var en antagen detaljplan under 2019.

Maria Nordlander

Ämnen i artikeln:

ConcentNorrtälje

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.