Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

SABO och JSB tecknar avsiktsförklaring om typhus

Publicerad: 21 november 2014, 07:42

SABO har tecknat en avsiktsförklaring med byggentreprenören JSB om fast pris på ett typhus som kommer att gälla även efter att ramavtalet om SABO:s kombohus gått ut. Förhoppningen är att man således kan öka konkurrensen i byggbranschen och öppna för producenter av typhus.


Ämnen i artikeln:

JSBSABO

Enligt avsiktsförklaringen kommer JSB:s hus att erbjudas allmännyttiga bostadsbolag till samma pris som tidigare, det vill säga 12 000 kronor per kvadratmeter. Om bostadsbolagen kan säkra att typhus kan levereras inom ramen för den offentliga upphandlingen måste andra byggbolag förhålla sig till det priset.

”Andra byggbolag får ett riktmärke att tävla mot och det säkrar de allmännyttiga bostadsföretagens möjligheter att göra en bra, prispressad upphandling av typhus med hög kvalitet – oavsett vem som i slutänden tar hem kontraktet,” skriver Kurt Eliasson, vd för SABO, i ett pressmeddelande.

Avtalet är, enligt SABO, ett steg för att underlätta byggandet av hyresrätter och därmed bidra till regeringens mål om 250 000 nya bostäder till 2020.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande från SABO

Ämnen i artikeln:

JSBSABO

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.