Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Roslags-Näsby växer fram

Publicerad: 29 januari 2019, 11:47

Illustration: White arkitekter.

Efter att detaljplanen vunnit laga kraft påbörjas nu bygget av Roslags-Näsby i Täby, som ska omfatta 1 400 nya bostäder vid färdigställande. Samtidigt godkänner kommunen ett överlåtelseavtal där DGF Projektering tar över bygger av en studentskrapa från krisdrabbade Prime Living.


Ämnen i artikeln:

White arkitekterPrime LivingTäby

Området ska förutom bostäder utvecklas med handel, vård, kontor, hotell, restauranger, kaféer, förskola, skola och en stadsdelspark. Detaljplanen för det nya området vann laga kraft den 21 december 2018 och i vår påbörjas arbetet med de första byggnaderna.

Sedan tidigare har större rivningsarbeten skett på den västra sidan av Roslags-Näsby station. Täby kommun har under 2018 gjort markarbeten och påbörjat utbyggnaden av gator och ledningsarbeten, något som kommer att fortsätta under 2019, samtidigt som hyreshuset Blåklinten samt stationshusen kommer att rivas.

Den 28 januari beslutade kommunstyrelsen att godkänna överlåtelse av marköverlåtelseavtal mellan Prime Living AB och DGF Projektering AB. Det innebär att DGF Projektering AB är det företag som kommer att bygga studentlägenheter i Roslags-Näsby.

– Detaljplanen för Roslags-Näsby har nyligen vunnit laga kraft och under 2019 börjar de första bostäderna att byggas. Det känns tryggt att vi nu har en ny byggaktör klar för att bygga studentlägenheter i området och att tidplanen inte påverkats av överlåtelsen, säger Erik Andersson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Området kommer att byggas av 18 byggaktörer och har ritats av 16 arkitekter.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.