Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Rikshem förvärvar i Upplands Väsby

Publicerad: 27 februari 2019, 11:48

Foto: Rikshem.

Rikshem förvärvar en projektfastighet i Upplands Väsby, där cirka 70 hyresrätter ska byggas. Detaljplanen är den första i Stockholms län som antagits helt utan p-platser.


Ämnen i artikeln:

Tornstaden fastigheterRikshem

Detaljplanen har alltså “p-tal noll” vilket innebär att den inte ställer några krav på privata parkeringsplatser. Huset ska istället erbjuda exempelvis kylutrymmen för matleveranser, extra stora postfack för paket direkt till dörren och lösningar för mer hållbara transporter som exempelvis en gemensam cykelpool.

– Fastigheten har ett strategiskt läge i norra Stockholm med bra kollektivtrafik till och från många orter, säger Fredrik Edlund, Regionchef för Mälardalen på Rikshem.

Förutom bostäder skapas även två lokaler och Rikshem kommer att flytta sitt eget förvaltningskontor, för norra Stockholm, till Upplands Väsby.

Säljare är LaTerre.

Rikshem tillträder fastigheten vid färdigställande vilket beräknas ske under slutet av 2020. Veidekke är entreprenör i projektet.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.