Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Riksbyggen startar ny förtätningsomgång i Mölndal

Publicerad: 14 maj 2020, 11:49

Tidigare har Riksbyggen uppfört 145 lägenheter i tre bostadsrättsföreningar i Mölndals innerstad. Brf Lobelia (illustrationen) byggs i ett hus om nio våningar.

Illustration: Riksbyggen

Riksbyggen fortsätter att förtäta Mölndals innerstad. Nu påbörjas bygget av 60 lägenheter.


Ämnen i artikeln:

Riksbyggen

Det är Byggnads AB Tornstaden som på uppdrag av Riksbyggen ska genomföra den första etappen av sammanlagt 180 bostäder i det västra kvarteret i Mölndals innerstad. Projektet går under namnet Brf Lobelia.  

Läs även: Går från Kolmården till Riksbyggen

I Brf Lobelia finns ettor, tvåor och treor mellan cirka 34 och 83 kvadratmeter. Samtliga ettor såldes direkt efter säljstarten i slutet av 2019. I kvarteret kommer det att finns både gemensamhetslokal och övernattningslägenhet som alla boende har möjlighet att hyra. För alla köpare ingår också medlemskap i bilpool under fem år.

– Intresset för Brf Lobelia har varit stort och vi är mycket glada över att nu kunna starta byggandet av projektet. Brf Lobelia är en del av Riksbyggens långsiktiga satsning på att vara med och utveckla Mölndals innerstad med nya och hållbara bostäder, säger Anders Sandberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i ett pressmeddelande.

Preliminärt startar inflyttningen i Brf Lobelia i januari 2022. Kvarteret ligger vid Broslättsgatan i centrala Mölndal.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Riksbyggen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.