Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Riksbyggen ökade försäljningen under tredje kvartalet

Publicerad: 8 oktober 2020, 13:43

Riksbyggen sålde 14 procent fler bostadsrätter under det tredje kvartalet 2020 jämfört med samma period förra året.


Ämnen i artikeln:

Riksbyggen

Riksbyggen skriver i ett pressmeddelande att bolaget sålde 232 bostadsrätter under tredje kvartalet i år, vilket är en ökning med 14 procent jämfört med samma period förra året. Malmö, Helsingborg, Stockholm och Eskilstuna till de städer som sticker ut i försäljningsstatistiken.

– För det tredje kvartalet kan vi glädja oss åt en stabil försäljningstakt trots den pågående coronapandemin. Det finns en underliggande stor brist på nya bostäder och det stabilare läget som präglat samhället under det tredje kvartalet gör att fler kunder vågar avsluta sina bostadsaffärer, säger Johanna Frelin, vd för Riksbyggen, i en kommentar. 

Läs även: Riksbyggen och Niam skriver treårigt avtal i Östersund

Lägenheter med kort tid till tillträdet är det som sålts absolut bäst. Tidigare under sommaren var det de inflyttningsklara lägenheterna, eller bostäder väldigt nära inflyttning, som sålde bäst.

Trots säljframgångar under det tredje kvartalet är det fortfarande oklart hur coronapandemin generellt kommer att påverka det framtida bostadsbyggandet. Beroende på utvecklingen kan det bli svårt att uppfylla bankernas säljkrav och då blir det inte byggstart såvida inte byggföretaget kan överbrygga med egna medel, skriver RIksbyggen i ett pressmeddelande.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Riksbyggen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.