Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Reviderat planprogram för Ulleråker

Publicerad: 8 mars 2016, 09:19

Det blir 7 000 lägenheter i stället för 8 000 i Ulleråker meddelar Uppsalas ordförande i plan- och byggnadsnämnden, Erik Pelling (S), när han presenterade förslaget till reviderat planprogram för Ulleråker.


Ämnen i artikeln:

Erik PellingUppsala

Dessutom förstärks skyddet av ekologisk värdefulla grönområden och grundvattentäkten.
– Vi är tacksamma för det stora intresse som allmänheten har visat för projektet, det är många som tagit chansen att lämna synpunkter och när vi har gått igenom alla förslag har vi sett att det finns goda skäl att se över antalet lägenheter och att i ännu större utsträckning än tidigare säkra grundvattentäkt och grönområden, säger Erik Pelling i pressmeddelande.

Även kollektivtrafiken har setts över och kyrkogården skiljs från kollektivtrafik stråket. Det så kallade tallstråket kommer att breddas, och ska fungera som stadsdelspark. I största möjliga mån ska befintliga träd bevaras och nya träd planteras längs Dag Hammarskjölds väg. Ner mot Fyrisån minskas antalet lägenheter från 1000 till endast 500. Samtidigt ska parken vid Fyrisån bli större och få en tydligare karaktär.

Redaktionen

Källa: Uppsala Kommun

Ämnen i artikeln:

Erik PellingUppsala

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.