Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Rekordhögt bostadsbyggande i Malmö

Publicerad: 30 januari 2018, 12:43

Stadsvy över Malmö. Bild: Malmö stad.

Malmö stad slog rekord i bostadsbyggandet under 2017. Siffrorna från det gångna året visar på byggstart av runt 4300 bostäder och att närmare 2600 bostäder stod klara för inflyttning.


Ämnen i artikeln:

Malmö stad

Malmö stad slog rekord i bostadsbyggandet under 2017. Siffrorna från det gångna året visar på byggstart av runt 4300 bostäder och att närmare 2600 bostäder stod klara för inflyttning. Dessutom blev detaljplaner för runt 4400 bostäder klara och vann laga kraft.

– Det här är resultatet av flera års kraftsamling från staden, för att göra processerna kring byggandet smidigare och skapa goda förutsättningar genom planer och bygglov. För att hålla en fortsatt hög byggtakt, där fokus ligger på kvalitet och långsiktig hållbarhet som ger bra livsmiljöer, behöver vi fortsätta utveckla våra samverkansprocesser med fastighets- och byggbranschen och fördjupa vår dialog med malmöborna, säger Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör.

Bild: Malmö Stad.

Vidare beviljades bygglov för 4900 bostäder. En ökning på 900 bostäder från föregående år och ett resultat som öppnar upp för ett stort antal byggstarter den kommande våren 2018. Redan inom de närmaste månaderna planeras uppstart av 2000 bostäder.

Malmö stads utmaning framöver är att balansera tillväxten av bostäder med tillgången för hushåll med låga inkomster samt att minska hemlösheten. I januari antogs en handlingsplan för bostadsförsörjning i stadsbyggnadsnämnden, som nu väntar på beslut hos kommunfullmäktige.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Malmö stad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.