Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Rekordantal bygglov i Malmö

Publicerad: 20 oktober 2016, 12:50

Stadsbyggnadsnämnden i Malmö har efter sitt möte på torsdagen klubbat bygglov för 731 nya bostäder under oktober enbart. Det är ett rekordstort antal.


Ämnen i artikeln:

Malmö

Stadsbyggnadsnämnden i Malmö har efter sitt möte på torsdagen klubbat bygglov för 731 nya bostäder under oktober enbart. Det är ett rekordstort antal enligt ett pressmeddelande från Malmö Stad. Hittills i år har man klubbat igenom 2 885 bostadsbygglov vilket är mer än under hela 2015.

”I Malmö pågår ett intensivt byggande i alla fyra väderstreck. Med dagens besked tillförs bostadsmarknaden 458 hyresrätter och 273 bostadsrätter. Nio olika byggherrar bygger nio större flerbostadshus,” skriver man i pressmeddelandet.

Prognosen är att man under 2016 kommer att godkänna väl över 3 000 bygglov för bostäder vilket är mer än dubbelt så mycket som snittet över det senaste decenniet.

– Malmö stad tillsammans med marknaden har lyckats skapa förutsättningar att möta en stor bostadsbrist och kraftig befolkningstillväxt. Vi behöver ligga på den här nivån under många år, men är beroende av en långsiktigt fungerande bostadsmarknad, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande, kommunalrådet Märtha Stenevi (MP) i en kommentar.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Malmö

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.