Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Rekonstruktion av Bygga Bostäder förlängs

Publicerad: 30 september 2019, 12:16

Rekonstruktionen av Bygga Bostäder och koncernmoderbolaget BB Holding förlängs, efter en ett beslut i Stockholms tingsrätt. Syftet är att skapa tid för att avsluta pågående projekt.


Rekonstruktionen av Bygga Bostäder och koncernmoderbolaget BB Holding förlängs.

Företagsrekonstruktionen i Bygga Bostäder och koncernmodern BB Holding, som Fastighetsnytt skrivit om tidigare, förlängs. På så vis kan man fortsätta med omstruktureringen av verksamheten och slutföra pågående projekt.

Stockholms tingsrätt beslutade under måndagen efter ett sammanträde med borgenärerna om att tillåta en fortsättning av den pågående företagsrekonstruktionen i CHR Bygga Bostäder Holding (BB Holding), som längst till den 11 december 2019.Under sommaren ansökte

Det var i somras som byggbolaget CHR Bygga Bostäder ansökte om företagsrekonstruktion efter skenande kostnader i några av projekten. Tidigare i höst beviljades också moderbolaget BB Holding rekonstruktion för att säkra pengar till bolagets obligationsägare som lånade ut 210 miljoner 2017.

Läs även: Rekonstruktion för bostadskoncern

När Byggindustrin intervjuade Johannes Bertorp, talesperson för olbigationsägarna, tidigare i september berättade han att ambitionen var att entreprenadbolagets rekonstruktion ska vara klar under hösten. Holdingbolaget räknade man med att få klart till början av nästa år.

– Där har vi betydligt färre leverantörer, vilket gör processen enklare.

Anders Siljevall

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.