Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Ramavtal för bostadsproduktion i Uppsala

Publicerad: 24 Juni 2015, 06:58

Uppsala Domkyrka.

Foto: Wikimedia/Cyberjunkie.

Det kommunala bostadsbolaget Uppsalahem har slutit ramavtal med tre byggbolag, NCC, Peab och Skanska, för produktion av bostäder i kommunen de kommande tre åren.


Ämnen i artikeln:

UppsalaNCCSkanskaPeabUppsalahem

– Vi får nu tre etablerade samarbetspartners som kommer att hjälpa oss att få fram ännu fler hyresrätter snabbare, säger Lars Gunnar Sjöö, byggchef på Uppsalahem.

Enligt ett pressmeddelande har man slutit ramavtal för att slippa hantera ett tiotal kostsamma och tidskrävande anbudsförfrågningar per år.

– Vi bygger bostäder för nästan en miljard per år. Genom ramavtalen sparar vi både tid och pengar, säger Mikael Rådegård, VD på Uppsalahem.

I avtalet finns också en klausul om socialt ansvarstagande för byggbolagen, som förbinder dem att ta emot praktikanter i alla projekt som beställs av Uppsalahem.

– Genom att erbjuda praktisk arbetslivserfarenhet kan vi tillsammans med Uppsalahem hjälpa fler in på arbetsmarknaden, säger Ulf Hansson, avdelningschef på NCC Construction Sweden.

Ramavtalet är treårigt, med option på ett års förlängning. Projekteten ska fördelas lika mellan de tre byggbolagen och ske i samverkan.

Kommande byggstarter under perioden finns i bland annat Luthagen, Sala Backe och Bäcklösa.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Uppsalahem och NCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.