Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Profi och SSM:s projekt i Nacka blir av

Publicerad: 8 juni 2016, 05:41

Turbinhallen. Bild: Profi.

Profi och SSM:s bostadsprojekt Turbinhallen i Järla Sjö, Nacka har överklagats till flera instanser. I dag meddelande Mark- och miljööverdomstolen att man inte kommer att bevilja prövningstillstånd. Därmed kommer 200 bostäder att byggas.


Ämnen i artikeln:

SSMNackaProfi Fastigheter

Profi och SSM:s bostadsprojekt Turbinhallen i Järla Sjö, Nacka har överklagats till flera instanser, men nu meddelar Mark- och miljööverdomstolen att man inte kommer att bevilja prövningstillstånd. Därmed kommer 200 bostäder att byggas på platsen.

Det var i april förra året som miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka kommun beviljade bygglov för förslaget att bygga om Centralkvarteret i Järla Sjö till bostäder. Beslutet har sedan dess överklagats i flera instanser, men i och med dagens besked har bygglovet vunnit laga kraft och kan därmed inte överklagas.

Det gamla industrikvarteret ska omvandlas till 200 bostäder, en skola och olika verksamheter.

–  Vi är mycket glada över beskedet från Mark- och miljööverdomstolen som innebär att vi kan gå vidare med genomförandet av detta projekt och bidra till bostadsbyggandet i Nacka, säger Thomas Sipos, vd på Profi Fastigheter.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

SSMNackaProfi Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News