Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Profi går vidare med planer i Handen

Publicerad: 25 september 2018, 04:54

Visionsbild.

Profi Fastigheter tecknar ett intention- och markanvisningsavtal med Haninge kommun för att utveckla Handenterminalen. Målet är att bygga bostäder, handel och service.


Ämnen i artikeln:

HaningeProfi Fastigheter

Bolaget har tillsammans med kommunen tagit fram en gemensam utvecklingsidé för att utveckla de stadsmässiga kvaliteterna kring Handenterminalen, som Profi förvärvade i oktober 2016. Fastigheten omfattar 35 000 kvadratmeter för kontor, skola och handel.

– I en tid då arkitektur ofta handlar om att rama in kvarter är detta en helt unik fastighetsutveckling där vi skapar en helt ny siluett för Haninge. Att investera i förändringsområden och ta sig an oälskade fastigheter är en del av vår idé, och det här är en plats som har stor potential att blomstra, säger Thomas Sipos, vd Profi Fastigheter.

Sedan förvärvet har man tillsammans med Wingårdhs arkitektkontor drivit utvecklingsarbetet, och kommunstyrelsen har även beslutat om planuppdrag för en ny detaljplan för de berörda fastigheterna.

I ett pressmeddelande skriver man att de nya planerna skapar förutsättningar för “hundratals” nya bostäder.

– Haninge utvecklar en stadskärna som omfamnar de centrala platserna i kommunen. Nu när vi förverkligar idén om Haninge stad blir helheten allt viktigare, allt ifrån service, trygghet, tillgänglighet och upplevelser men också hur vår stadskärna gestaltas. Vårt samarbete med Profi och de övriga fastighetsägarna i Haninge visar hur långt man kan lyfta en plats, säger Peter Jemtbring, Näringslivs- och utvecklingsdirektör Haninge kommun.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

HaningeProfi Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.