Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Privat fastighetsaktör bygger nya hyresrätter i Jönköping

Publicerad: 17 november 2020, 14:25

HP Boendeutveckling och Ulricehamns Betong har gett Peab i uppdrag att bygga tre nya punkthus med hyresrätter i Öxnehaga i Jönköping.


Byggnaderna består av prefabricerad betong och taken kommer att förses med solceller. Hyresrätterna beräknas vara färdiga för inflyttning till sommaren 2023.

Läs även: Peab stänger sin flygplats

– Genom vår effektiva byggmetod kan vi erbjuda attraktiva och prisvärda hyresrätter för att möta bostadsefterfrågan i Jönköping. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Peab och tar med oss alla de erfarenheter vi har från tidigare gemensamma projekt, säger Carolina Axelsson, vd på HP Boendeutveckling i ett pressmeddelande.

Lägenheterna ska uppföras på ett område som ligger nära bra kommunikationer, grundskolor, vårdcentral, familjecentral och folktandvård. Totalt rör det sig om ca 10 600 kvadratmeter lägenhetsyta. 

Läs även: Peab vinner kontrakt – ska renovera hyresbostäder i Helsingfors

– Vi är glada över att få bidra till den lokala samhällsutvecklingen i form av att utbudet av hyresrätter ökar. Genom att bygga nya bostäder kan vi göra Öxnehaga till en ännu attraktivare stadsdel. Vi ser fram emot att bygga fler lägenheter tillsammans med HP Boendeutveckling och Ulricehamns betong, säger Martin Alexandersson, arbetschef Peab i en kommentar.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.