Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Positivt i maj för fastighetsaktier

Publicerad: 3 Juni 2014, 12:45

De olika fastighetsbolagen har blandat och gett på börsen i maj. En del har stigit rejält medan andra har sett sina kurser falla. Inget ovanligt där men då en då de bolag som väger mest i fastighetsindes, OMX Stockholm Real Estate GI, har stigit steg index med närmare 5 procent under maj månad. Det visar Fastighetsnytts månatliga sammanställning av börsutvecklingen.


Ämnen i artikeln:

OMXSagaxHemfosa FastigheterHufvudstadenJM

De olika fastighetsbolagen har blandat och gett på börsen i maj. En del har stigit rejält medan andra har sett sina kurser falla. Inget ovanligt där men då en då de bolag som väger mest i fastighetsindex, OMX Stockholm Real Estate GI, har stigit steg index med närmare 5 procent under maj månad. Det visar Fastighetsnytts månatliga sammanställning av börsutvecklingen.

Månadens stora vinnare var Sagax vars B-aktie steg med hela 20,6 procent i månaden samtidigt som A-aktien steg med 12,3 procent. Som tabellen visar steg ytterligare tre aktier med över 10 procent och bland dessa återfinns JM, en av de mest tongivande aktierna i index. Notera även att Hemfosa fortsätter stiga och att bolaget nur har stigit med knappa 15 procent sedan börsintroduktionen i mars.

Sex av de 23 aktierna föll i kurs i maj, varav Hufvudstaden C var den största förloraren. Aktien, som endast noterat ett enda avslut i månaden (och hittills i kvartalet för den delen), föll med 4,6 procent. Bland övriga aktier på förlorarsidan var Victoria Park B, det nyaste tillskottet i börsens fastighetsflora, den som tappade mest av sitt värde, 4,4 procent på endast nio handelsdagar.

Sett till omsättning så var JM i vanlig ordning den mest omsatta aktien i maj, omsattes för 1,5 miljarder kronor, före Atrium Ljungberg som omsattes för 1,4 miljarder varav lejonparten kom i en enda affär då storägarna och själva bolaget sålde av sitt innehav i Atrium Ljungberg. Månadens omsättning uppgick till 7,5 miljarder kronor.

Tabellerna visar även utvecklingen hittills under andra kvartalet (QTD) och hittills i år (YTD).

Sverrir Thór

Fastighetsaktiernas kursutveckling

Fastighetsaktiernas omsättning

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.