tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Platzer växer i Högsbo, Göteborg

Publicerad: 2 december 2015, 11:57

Platzer förvärvar en obebyggd tomt om 5 500 kvadratmeter i norra Högsbo, till ett värde om sex miljoner kronor. Efter förvärvet äger bolag 19 fastigheter i norra Högsbo, med en markareal om 100 000 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

HögsboPlatzer FastigheterGöteborg

Platzer förvärvar en obebyggd tomt om 5 500 kvadratmeter i norra Högsbo, till ett värde om sex miljoner kronor. Efter förvärvet äger bolag 19 fastigheter i norra Högsbo, med en markareal om 100 000 kvadratmeter.

Tanken är att Högsbo industriområde ska omvandlas till en blandstad med upp till 7 000 nya bostäder. Planprogrammet för område ligger ute på samråd.

Begäran om att få påbörja arbetet med detaljplan på fastigheterna har lämnats in.

– Förvärvet i norra Högsbo är en del i Platzers strategi att utveckla området till en attraktiv blandstad. Vi har inlett ett arbete med att illustrera hur ett framtida ”Södra Änggården” kan ta form och står redo att påbörja utvecklingen av området så snart detaljplanen är klar, säger P-G Persson, vd för Platzer Fastigheter.

Platzer säljer samtidigt en fastighet i Mölndal, Göteborg. Affären sker genom bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om 67 miljoner kronor.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Platzer

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev