Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Planprogram för Väsby Entré godkänt

Publicerad: 7 mars 2015, 15:45

Bild: Zaha Hadid Architects

Planprogrammet för projektet Väsby Entré/Stationsområdet godkändes den 2 mars av kommunstyrelsen och det första delprojektet, detaljplan Järnvägsparken, som omfattar cirka 170 nya lägenheter har påbörjats.


Ämnen i artikeln:

Tornstaden fastigheterZaha Hadid Architects

– Det känns bra att vi nu tar steget in i nästa skede i processen. Vi rivstartar med en tidig dialog för Järnvägsparken den 16 mars, som utgör starten för detaljplanearbetet. Sedan följer ytterligare detaljplaner, säger Anne-Sophie Arbegard, projektledare Väsby Entré/Stationsområdet.

Det framtagna planprogrammet för Väsby Entré/Stationsområdet möjliggör för upp till 1000 nya bostäder och 30 000 kvadratmeter kontor och innebär att stationen genomgår en omfattande modernisering med ny bussterminal, nya broar över järnvägen med entréer till tågstationen och ny infarts- och cykelparkering.

Väsby planerar att växa till 63 000 invånare till år 2040. Arbetet med en delregional utvecklingsplan för Arlandaregionen har påbörjats. I centrala delarna av Väsby planeras 1700 lägenheter i projektet Fyrklövern och på västra sidan om stationen har bygget av Eds Allé startat.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Upplands Väsby kommun

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.