Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Planer för Barkarbystaden kompletteras

Publicerad: 16 juni 2015, 06:54

Strukturbild över Barkarbystaden.

När Järfälla får tunnelbana ökar kraven och möjligheterna för fler bostäder. Översiktsplanen för Barkarbystaden från 2006 kompletteras därför för att rymma tunnelbana och fler bostäder. I den nya planen ryms 18 000 nya bostäder.


Ämnen i artikeln:

JärfällaBarkarbystaden

2014 undertecknades den så kallade Stockholmöverenskommelsen, som innebär en utbyggnad av tunnelbanan till fyra kommuner. I Järfälla handlar det om en station i Barkarby och en i Barkarbystaden. När den första översiktsplanen gjordes fanns inte planerna på tunnelbanan med, därför kompletteras den nu.

– I Järfälla bygger vi Stockholmsregionens nästa stad. Vi ser en bostadsbrist i hela regionen som framförallt drabbar våra unga som får allt svårare att flytta hemifrån. Samtidigt riskerar bristen på bostäder att hämma tillväxtmöjligheterna. Därför höjer vi nu ambitionerna för Barkarbystaden och skapar förutsättningar för ytterligare tusentals nya bostäder i Järfälla, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

I det nya tillägget planeras för en tätare bebyggelse än tidigare, med framför allt fler bostäder. Bland annat har den mark som försvaret tidigare ägde överlåtits till Järfälla kommun sedan 2006, och kan därför bebyggas nu.

Förslaget kommer att vara ute på samråd under sommaren.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Järfälla Kommun

Ämnen i artikeln:

JärfällaBarkarbystaden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.