Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Peab bygger 346 bostäder i Göteborg

Publicerad: 1 mars 2017, 07:01

Visionsbild över området: Riksbyggen.

Riksbyggen och Tornet har tecknat avtal med Peab om att bygga de 346 nya hyres- och bostadsrätter som bolagen uppför i Munkebäck, Göteborg.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgRiksbyggenTornet BostadPeab

Peab kommer att bli totalentreprenör för projektet som är uppdelat i tre delar:

- Riksbyggens Brf Munkebäcksäng – 79 bostadsrättslägenheter med planerad säljstart i april 2017 och byggstart under hösten 2017.
- Riksbyggens Bonum Brf Munkebäckslund – 67 seniorbostadsrätter med planerad säljstart hösten 2017 och byggstart under vintern 2018.
- Tornet bygger 200 hyresrätter med byggstart i slutet av mars 2017

Projektet i sin helhet planeras att stå färdigt under 2021.

Riksbyggen och Tornet vann en markanvisningstävling för Nya Munkebäck 2011 tillsammans med bland andra Wingårdhs arkitektkontor.

– Det känns fantastiskt roligt att vi snart kan komma igång med byggandet av fler hyresrätter som bidrar till Göteborgs utveckling, med byggstart redan nu i mars. Genom att vi tillsammans kan erbjuda olika upplåtelseformer i samma kvarter skapas en grund för ett både socialt och ekonomiskt mer hållbart bostadskvarter, säger Göran Wendel, vd på Tornet.

Tornet ägs av Riksbyggen, Folksam, Peab och Balder.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.