Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Patrizia köper bostäder i Västerås

Publicerad: 7 juli 2021, 12:41

Foto: Patrizia/Bonava

Tyska investeraren Patrizia köper 162 lägenheter i Västerås för cirka 435 miljoner kronor. Säljare är Bonava.


Ämnen i artikeln:

Patrizia ImmobilienBonava

Affären avser en flerfamiljsfastighet om cirka 8500 kvadratmeter och totalt 162 lägenheter. De första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas under fjärde kvartalet 2023. 

– Den här affären utökar Patrizias meritlista när det gäller att generera säker avkastning för våra klienter genom investeringar i framtidssäkra tillgångar. Jag är glad att vi tillsammans med Bonava tar en aktiv roll i skapandet av det nya Västerås, genom att leverera välbehövliga hyresbostäder av hög kvalitet, säger Johan Öhlund Lagerdahl, Sverigechef på Patrizia, i bolagets pressmeddelande.

I kvarteret Förseglet planerar Bonava att utveckla drygt 550 bostäder i fyra etapper. Hela området ska vara färdigställt under andra halvåret 2024. 

– Västerås stad fortsätter att växa och det finns ett stort behov av fler bostäder. Projektet har ett attraktivt och centralt läge invid Mälaren och affären är ett kvitto på att vårt erbjudande av hyresrättsprojekt i kombination med vår strukturerade process, skapar intresse bland internationella investerare, säger, Fredrik Hemborg, affärsenhetschef, Bonava Sverige, i bolagets pressmeddelande.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Patrizia ImmobilienBonava

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.