torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Över 400 nya lägenheter i Malmö

Publicerad: 25 augusti 2016, 11:47

Trådbussen 1. Bild: Magnus Ståhl Arkitektbyrå.

Stadsbyggnadsnämnden i Malmö godkände på torsdagen bygglov för totalt 417 nya lägenheter. Bland annat kommer Magnolia Bostad, Hökerum Bygg och Bonava att stå för bygget.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i SydsverigeBonavaHökerum ByggMagnolia bostadMalmö

Stadsbyggnadsnämnden i Malmö godkände på torsdagen bygglov för totalt 417 nya lägenheter. Bland annat kommer Magnolia Bostad, Hökerum Bygg och Bonava att stå för bygget. 351 av bostäderna blir hyresrätter.

I den nya stadsdelen Limhamns Sjöstad ska Magnolia bygga hyresrätter i två kvarter – totalt 274 stycken. Planerad inflyttning är vid årsskiftet 2018/19.

I Sorgenfri, även det ett stadsutvecklingsområde, Bygger Hökerum Bygg 57 bostadsrätter med beräknad inflyttning i maj 2018.

På Elinelundsområdet öster om Kalkbrottet bygger bostadsutveckingsbolaget Bonava ett bostadskomplex med 77 hyreslägenheter och en livsmedelsbutik. Byggstart är planerad kring årsskiftet och inflyttningar kring halvårsskiftet 2018.

– Både små och stora byggherrar har fått upp ögonen för Malmö och insett vilka möjligheter här finns. Vi ser att nya aktörer ofta bidrar med nya idéer och lösningar vilket ger oss en bredare bostadsmarknad och ökad konkurrens, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev