Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Ovanlig bostadslösning i Luleå

Publicerad: 2 september 2015, 12:00

I Luleå stod 1 500 studenter i bostadskö inför terminsstarten. Yvonne Stålnacke, kommunalråd, uttryckte situationen som ”katastrofal”. Nu öppnar Nordkalotten hotell och konferens sina rum, och kommer under två år att hyra ut dubbelrum till samma kostnad som studentlägenheterna.


Ämnen i artikeln:

LuleåStudentbostäder

I Luleå stod 1 500 studenter i bostadskö inför terminsstarten. Yvonne Stålnacke, kommunalråd, uttryckte situationen som ”katastrofal”. Nu öppnar Nordkalotten hotell och konferens sina rum, och kommer under två år att hyra ut dubbelrum till samma kostnad som studentlägenheterna. Detta skriver Norrländska Socialdemokraten.

Rummen kommer att hyras ut för 3 600 kronor i månaden per person. Hotellet kommer att få fyra miljoner kronor om året för att täcka kostnaderna för boendet. Den kostnaden delar kommunen och Luleå Tekniska Universitet, LTU, på.

Det är Tobias Lindfors som köpt Nordkalotten hotell.

– Det är bra att vi löst det här med kvalité. Det här är alltså hotellstandard. Vi kommer inte dela upp hotellet i en studentdel och en vanlig del. Studenterna kommer få nyttja hotellet till fullo. Vi hoppas att det här blir en liten nytändning för Nordkalotten, säger han till NSD.

Redaktionen

Källa: Norrländska Socialdemokraten

Ämnen i artikeln:

LuleåStudentbostäder

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.