Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Oscar tar tillbaka sålt projekt

Publicerad: 24 Maj 2018, 11:49

Foto: Oscar Properties.

Oscar Properties planerar att ta tillbaka och genomföra projektet Biografen på Östermalm i Stockholm, som man i oktober förra året sålde till Axxonen Properties för 125 miljoner.


Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Oscar Properties planerar att ta tillbaka och själva genomföra projektet Biografen på Östermalm i Stockholm, som man i oktober förra året sålde till Axxonen Properties för 125 miljoner kronor.

Beskedet kommer efter att Axxonen samt ett av dotterbolagen enligt uppgift försatts i konkurs.

“Som det ser ut idag måste vi anta att köpet av Biografen Penthouses inte kommer att genomföras som förväntat. Från Oscar Properties sida skulle det innebära att vi själva, eller i samarbete med en partner, tar över ansvaret som byggherre för projektet. Precis som tidigare kommer vårt helägda dotterbolag Allegro stå för totalentreprenaden”, skriver Oscar Properties i ett pressmeddelande.

Biografen Penhouses är en planerad påbyggnad på Brf Biografen i Stockholm. Påbyggnationen har varit en given del i skapandet av Brf Biografen och stod med i den ekonomiska planen för föreningen som alla köpare fått ta del av.

Medlemsstyrelsen i bostadsrättföreningen bekräftade försäljningen av byggrätten för påbyggnaden till Oscar Properties i oktober 2016, som sedan såldes vidare till Axxonen.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.