lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Oscar och SBB ingår bostadssamarbete

Publicerad: 15 november 2018, 06:49

Som ett led i Oscar Properties nya affärsområde har bolaget ingått samarbete med Samhällsbyggnadsbolaget. Det första projektet gäller nyproduktion av bostäder i Karlskrona.

Ämnen i artikeln:

Oscar EngelbertOscar PropertiesSBB FastigheterKarlskrona

Som ett led i Oscar Properties nya affärsområde har bolaget ingått samarbete med Samhällsbyggnadsbolaget. Det första projektet gäller nyproduktion av bostäder i Karlskrona, omfattande 17 000 kvadratmeter BTA.

Det var i början av veckan som Oscar Properties, efter ett skakigt år, kommunicerade planerna på att bredda affärsmodellen mot billigare bostäder i tillväxtorter.

I det nya samarbetet står SBB för marken, Oscar Properties för projektledning och försäljning av bostäderna.

– Oscar Properties startades för att vi såg ett tomrum på bostadsmarknaden. Det saknades någon som ville bygga med design och arkitektur i fokus. I dag ser vi samma marknadsmisslyckande i många kommuner där det saknas en bostadsproducent som bygger kvalitetsbostäder för människor med vanliga plånböcker, den nischen tänker vi fylla, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties. Jag har länge varit imponerad av SBBs förmåga att snabbt ta fram byggrätter. Vi är båda entreprenörsdrivna bolag som kompletterar varandra perfekt för bostadsproduktion.

Projektet i Karlskrona är på 17 000 kvadratmeter BTA. Byggstart är planerat mot slutet av 2019. Avsikten är att bolagen ska hitta fler projekt att samarbeta kring.

– Oscar Properties har gjort stora avtryck på den svenska bostadsmarknaden genom grundarens entreprenörskap och fokus på arkitektur och design och vi bidrar gärna till bygget av kvalitetsbostäder i hela Sverige. Affären visar att de svenska regionstäderna och deras tillväxt är attraktiva och vi ser fram emot att tillsammans med Oscar Properties utveckla bostadsrätter intill befintligt bestånd samtidigt som vi i samma område tillsammans med KlaraBo utvecklar hyresrätter med investeringsstöd, säger Krister Karlsson, vice VD och fastighetsutvecklingschef på SBB.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev