Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Oscar fortsätter satsa på Nacka

Publicerad: 31 augusti 2016, 10:19

Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties.

Foto: Maria Nordlander.

Oscar Properties har förvärvat tre fastigheter i Nacka för totalt 80 miljoner kronor. Avsikten är att bygga upp till 200 nya bostäder på platsen.


Ämnen i artikeln:

NackaOscar Properties

Fastigheterna, Nacka Sicklaön 118:2, 118:6 och 118:7, ligger centralt i Nacka, nära Sickla köpcentrum. I dagsläget är lokalerna fullt uthyrda med Nacka kommun som största hyresgäst.

Bolaget bedömer att det kan tillskapas cirka 150 till 200 nya bostäder på fastighet i en kommande detaljplan. Beroende på hur många byggrätter som skapas kan eventuell tilläggsköpeskilling utgå.

– Vi fortsätter att satsa på Nacka och har på kort tid lyckats lägga flera attraktiva projekt till vår projektportfölj. Nacka är eftersökt hos bostadsköparna och kommunen satsar för att skapa attraktiva områden, kommenterar bolagets vd Oscar Engelbert.

Innan sommaren köpte bolaget en annan fastighet i Nacka, där det idag ligger en bilfirma. Där vill man bygga upp till 400 bostäder.

Det nya förvärvet finansieras med egna medel och banklån.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

NackaOscar Properties

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.