Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Oscar bygger i Sundbyberg

Publicerad: 13 December 2016, 07:59

Cubrick. Bild: Arkitektbyrå Jägnefält Milton. Sundbybergs stad/Oscar Properties.

På måndagskvällen utsågs Oscar Properties som vinnare i en markanvisningstävling för 80 lägenheter i Sundbyberg.


Ämnen i artikeln:

Oscar PropertiesSundbyberg

På måndagskvällen utsågs Oscar Properties som vinnare i en markanvisningstävling för 80 lägenheter i Sundbyberg. Bostadshuset blir granne med nybyggda Tuletornen och kyrkan centralt i kommunen.

Totalt fick kommunen in 22 bidrag till markanvisningstävlingen.

– Vi är så klart mycket stolta över förtroendet att få förverkliga detta bostadsprojekt i Sundbyberg. Uppdraget ligger i linje med vår strategi att expandera i attraktiva områden utanför tullarna, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Bolagets bidrag, “Cubrick” består av två huskroppar, en högre byggnad samt en lägre del. Fasaden kommer att kläs i tegel och fönsterkarmar och bleck kommer att utföras i koppar. Koppar och tegel har inspirerat till namnet CU plus Brick.

Det vinnande förslaget kommer att ligga till grund för markanvisningsavtal, upprättandet av en detaljplan och genomförande. Den anvisade marken kommer att överlåtas med äganderätt och förslaget ska omfatta bostäder med upplåtelseformen bostadsrätt.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Oscar PropertiesSundbyberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.