Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Oscar breddar efter skakigt år

Publicerad: 12 november 2018, 07:56

Oscar Engelbert är vd på Oscar Properties.

Efter ett skakigt år har Oscar Properties bestämt sig för att bredda verksamheten, bland annat genom att börja bygga bostäder på tillväxtorter “till konkurrenskraftiga” priser.


Ämnen i artikeln:

Oscar EngelbertOscar Properties

Efter ett skakigt år har Oscar Properties bestämt sig för att bredda verksamheten, bland annat genom att börja bygga bostäder på tillväxtorter “till konkurrenskraftiga” priser.

Oscar Properties har haft ett skakigt år som aktör på bostadsrättsmarknaden som drabbat de bolag som jobbar med exklusiva bostäder extra hårt. I ett pressmeddelande på måndagen berättar bolaget om olika sätt man planerar att bredda verksamheten för att komma på rätt köl.

– I dagens marknadsläge gäller det att hitta nya spännande möjligheter. Genom vår pågående breddning av Oscar Properties blir vi mindre påverkade av marknadssvängningar och får fler ben att växa verksamheten på framöver, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

Bland annat ska byggföretaget Allegro börja genomföra projekt för beställare utanför Oscar Properties, och i Uppsala omvandlar man ett bostadsprojekt till ett kontorsprojekt. På andra platser ser man över möjligheten att ställa om till företagsbostäder.

Dessutom meddelar man att man ser över möjligheten att “inom kort” börja bygga bostäder på tillväxtorter runt om i Sverige, tillsammans med olika samarbetspartners.

– Oscar Properties startades när vi såg en möjlighet att bygga något som ingen annan byggde, designade och funktionella bostäder främst i Stockholmsområdet och det är ett område vi kommer att fortsätta att fokusera på och investera i. Men idag ser vi att få bygger för breda grupper i tillväxtorter. Här finns det en stor möjlighet att tillsammans med olika partners utveckla ytterligare ett affärsområde som idag är rätt tomt på konkurrens.

Dessa bostäder kommer att produceras under ett eget varumärke.

Som en konsekvens av den breddade affärsverksamheten, där bostadserbjudandet under varumärket Oscar Properties blir ett av flera varumärken, kommer bolaget se över om man bör ändra namn på det noterade moderbolaget, Oscar Properties Holding.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.