Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Oscar bildar JV med Starwood

Publicerad: 19 januari 2018, 07:50

Oscar Engelbert

Foto: Oscar Properties.

Oscar Properties och den internationella investmentjätten Starwood Capital har bildat ett joint venture kring utvecklingen av Oscars projekt Primus 1 på Lilla Essingen.


Ämnen i artikeln:

Oscar PropertiesStarwood Capital Group

Oscar Properties och den internationella investmentjätten Starwood Capital har bildat ett joint venture kring utvecklingen av Oscars projekt Primus 1 på Lilla Essingen. Oscar äger 30 procent av det nya bolaget och Starwood resterande 70 procent. JV-bolaget tillträder fastigheten under första halvåret och byggstart beräknas ske under andra kvartalet 2019.

Oscar Properties förvärvade fastigheten Primus 1 från Vasakronan i december 2014 och aviserade samband med det sin avsikt att utveckla fastigheten i samarbete med en finansiell partner. I ett pressmeddelande skriver Oscar Properties att tillsammans med höstens transaktioner där bolaget har likviderat fastigheter för cirka 2 miljarder kronor så gör den nya JV:n att man nu står stabilt i en bostadsmarknad i förändring, som det heter.

”Denna position skapar handlingsfrihet att kunna gå in i nya affärsmöjligheter, som naturligt öppnas i denna typ av marknad,” skriver man.

Pangea har varit rådgivare, från ax till limpa, i affären.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.