måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Ormbacka ska växa med ytterligare småhus

Publicerad: 13 februari 2023, 13:01

Detaljplan för Ormbacka C.

Foto: Järfälla kommun

Järfälla kommun tecknar intentionsavtal med Bonava om ytterligare 30-40 småhus utformade i småskalig, naturanpassad villastad.

Ämnen i artikeln:

SvepetBonava

SM


Ormbacka i Järfälla ska utvecklas till ett attraktivt område för småhus i form av radhus och parhus, heter det i ett pressmeddelande.

Den nya etappen planeras som småskalig villastad i en skogsbacke med anslutning till omgivande natur. Den aktuella etappen, Ormbacka etapp D, blir en fortsättning av tidigare etapper i ormrådet.

– Ormbacka bidrar till att vi får variation i Järfällas nyproducerade bostäder vad gäller upplåtelseformer, boendestorlek och boendemiljö. Det här är ett område med småhus i ett lantligt läge som ligger inom gångavstånd till staden som just nu växer fram i Barkarby, säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Läs även: Så krossades husdrömmarna – lägsta byggtakten på 100 år

Ormbacka i södra Järfälla ligger på gränsen mellan Skälby och södra Veddesta, någon kilometer från framtida tunnelbanan.

Järfälla kommun har tidigare ingått intentionsavtal och exploateringsavtal med flera byggaktörer gällande etappen Ormbacka B, bland annat Bonava, samt intentionsavtal med Bonava gällande Ormbacka C. Syftet med det nu aktuella projektet är att utreda möjligheten till utveckling och förtätning med bostäder i etapp D.

– Det känns bra att vi har möjlighet att möta upp marknadens efterfrågan på småhus som boendeform samtidigt som vi kan erbjuda en intressant produkt för våra byggaktörer, säger Johanna Frodestedt, exploateringschef i Järfälla.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev