onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Ordförande blir vd i Vellinge

Publicerad: 20 juni 2017, 11:28

Foto: Dreamstime.

Styrelsen i allmännyttiga Vellingebostäder har utsett sin egen ordförande Christer Tedestål till ny vd i bolaget. Han ersätter Anders Larsson, som sa upp sig i början av året.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i SydsverigeVellingebostäder

Efter att Larsson meddelat sin uppsägning inleddes en rekryteringsprocess för att hitta en ny vd och ett externt rekryteringsbolag anlitades. Men i april, när ansökningstiden för tjänsten gick ut, meddelade ordförande Christer Tedestål att han tog timeout från styrelsen, och att han istället sökte rollen som vd.

– Christer Tedestål har mångårig ledarerfarenhet med chefsbefattningar i privata näringslivet senast som VD i sju år. Detta i kombination med många års kommunala uppdrag bland annat som styrelseordförande i Vellingebostäder sedan år 2011, gör att Christer har en kompetensprofil som stämmer mycket väl med hur ägaren, Vellinge kommun, och bolagets styrelse vill driva och utveckla bolaget de kommande åren, säger Nils-Ola Roth, t f styrelseordförande Vellingebostäder.

Tedestål lämnar därmed uppdraget som styrelseordförande samt alla övriga politiska uppdrag i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev