Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Optimism bland hushållen

Publicerad: 26 april 2012, 05:32

Konjunkturinstitutets Barometerindikator backade en knapp enhet i april efter att ha ökat närmare tio enheter de två föregående månaderna. Läget är svagt inom detaljhandel men fortsatt starkt för bygg- och anläggningsverksamhet. Hushållen syn på ekonomin är dock positivare.

Ämnen i artikeln:

Konjunkturinstitutet

Konjunkturinstitutets Barometerindikator backade en knapp enhet i april efter att ha ökat närmare tio enheter de två föregående månaderna. Läget är svagt inom detaljhandel men fortsatt starkt för bygg- och anläggningsverksamhet.  Hushållen syn på ekonomin är dock positivare.

Indikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet var oförändrad i april och ligger fortfarande klart över det historiska genomsnittet.

Detaljhandeln backade något i april efter att ha ökat under de två föregående månaderna. Indikatorn ligger nu åtta enheter under det historiska genomsnittet.

Hushållens konfidensindikator (CCI) steg närmare fem enheter i april och indikatorn ligger nu bara marginellt under det historiska genomsnittet. Det är synen på såväl den egna som den svenska ekonomin som blivit mer positiv.

Läs mer i Konjunkturbarometern för april.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Konjunkturinstitutet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev