Fredag10.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Oljefonden fortsätter investera i svenska fastighetsbolag

Publicerad: 22 Augusti 2014, 15:00

Statens pensjonsfond, den norska oljefonden, fortsätter öka sin exponering mot den svenska fastighetsmarknaden via investeringar i svenska börsnoterade fastighetsbolag. Det visar Fastighetsnytts sammanställning av fondens innehav i svenska fastighetsbolag, gjord på data från SIS Ägarservice.


Ämnen i artikeln:

Klövern FastigheterNorska oljefondenTribonaCastellumJMCorem Property Group

Sammanställningen visar att fonden har stuvat om en del i sin portfölj och minskat innehavet i en del bolag men ökat i andra. Vid halvårsskiftet hade oljefonden investerat 3,7 miljarder kronor i svenska fastigheter, en ökning med 425,4 miljoner sedan första kvartalets slut. En del av denna ökning förklaras av att de flesta aktier fonden investerat i steg i pris, således minskade man sitt innehav i Atrium Ljungberg sett till antal aktier men värdet ökade ändå, men den absolut största delen förklaras av fondens köp av Fabege-aktier som Fastighetsnytt rapporterade om på torsdagen.

Fonden har även ökat sin exponering mot Corem, JM och Hufvudstaden samt Tribona och Klövern via köp av preferensaktier i det senastnämnda bolaget.

Castellum är alltjämt det bolag oljefonden har störst investering i, fondens innehav i Castellum var värt 528 miljoner kronor vid halvårsskiftet.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.