Torsdag09.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Ökad omsättning med fastighetsaktier

Publicerad: 14 Mars 2014, 13:50

Foto: Sverrir Thór

Februari var en mycket bra månad för fastighetsaktier på börsen. Hittills i år har fastighetsindex stigit med 12,3 procent och i februari steg index med 10,7 procent vilket innebär att övervägande störst del av stigningen kom i februari. Det visar en sammaställning Fastighetsnytt har gjort.


Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

Februari var en mycket bra månad för fastighetsaktier på börsen. Hittills i år har fastighetsindex stigit med 12,3 procent och i februari steg index med 10,7 procent vilket innebär att övervägande störst del av stigningen kom i februari. Det visar en sammaställning Fastighetsnytt har gjort av data som finns att hämta på Stockholmsbörsens hemsida. Omsättningen i handeln med fastighetsaktier hittills i år uppgår till 11,5 miljarder kronor, en ökning med 14,8 procent, jämfört med samma period 2013.

Som tabellen visar är Corem den aktie som stigit mest hittills i år, 31 procent, strax före Sagax B, 29,8 procent, oc Fast Partner, 29,7 procent. Den senast nämnda aktien steg mest i februari, 24,9 procent, före JM, 20,2 procent. Endast en aktie har sjunkit i värde hittills i år, Victoria Park som har fallit med 6,1 procent. I februari föll Victoria Park med 10,9 procent och Hufvudstaden C föll med 0,1 procent.

Årets hittills mest omsatta aktie är JM, med en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Därefter kommer Castellum, 1,9 miljarder, Fabege, 1,4 miljarder, och Balder, 1,1 miljarder. Noterbart är att JM-aktiens omsättning har sjunkit med 707 miljoner kronor sedan ifjol. Under samma period i fjol uppgick omsättningen i handeln med fastighetsaktier till 10,1 miljarder kronor och den har således ökat markant, trots den minskade handeln med JM, och det förklaras dels av att nya bolag har tillkommit via börsintroduktioner, dels av att bolag som Balder och Castellum har sett en bra ökning i sin omsättning, liksom Wallenstam och Sagax.

Notera att slutdatum i jämförelsen och beräkningen av kursutvecklingen är 12 mars och att Victoria Parks omsättning på First North inkluderas ej i beräkningen för 2013.

Börsutveckling 2014

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.