Fredag10.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Ökad efterfrågan efter bostäder i framtiden

Publicerad: 7 Oktober 2014, 11:04

Urbaniseringen är en av de trender som kommer att styra framtidens fastighetsmarknad. Två tredjedelar av världens befolkning förväntas bo i städer om 16 år och det innebär starkt tryck på bostäder, kontor och affärslokaler i större städer. Likaså kommer stora investeringar i infrastruktur att krävas.


Ämnen i artikeln:

TIAA Henderson

Urbaniseringen är en av de trender som kommer att styra framtidens fastighetsmarknad. Två tredjedelar av världens befolkning förväntas bo i städer om 16 år och det innebär starkt tryck på bostäder, kontor och affärslokaler i större städer. Likaså kommer stora investeringar i infrastruktur att krävas. Det framgår en av en ny rapport som TIAA Henderson Real Estate nu har publicerat.

En annan trend (i rapporten talar man om megatrender) som kommer att vara av stor vikt är den växande medelklassen som förväntas fördubblas över i stort sett samma tidsperiod. Medelklassens tillväxt kommer att ske i Asien, enligt TH Real Estate och ytterligare en trend man identifierat är att stor del av den ekonomiska tillväxten också kommer drivas på av den asiatiska ekonomin.

Den fjärde av de fem megatrenderna TH Real Estate är sedan den åldrande befolkningen. Man uppskattar att andelen människor över 65 år kommer att fördubblas under de kommande 15 åren och den snabbaste förändringen kommer att ske i Asien och Latinamerika. I dessa världsdelar kommer man att behöva bostäder samt sjukvårds- och servicefastigheter som är anpassade till denna grupp.

Slutligen är informationsteknologin en megatrend som fastighetsbranschen behöver anpassa sig till. E-handeln blir en faktor att räkna med och informationsflöde och därmed transparens om fastighetstransaktioner ökar.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att ökad efterfrågan på bostäder är en röd tråd i de olika trenderna. Dessutom kommer den samlade köpkraften sannolikt att öka när medelklassen växer och det föranleder ett ökat behov för handelsytor, oavsett om dessa blir i form av fysiska butiker eller gigantiska lager för e-handel.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

TIAA Henderson

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.