Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Oförändrade bostadspriser i februari

Publicerad: 7 mars 2019, 06:53

Både bostadsrätts- och villapriserna stod stilla under februari, enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik. På årsbasis har bostadsrättspriserna gått ned -1 procent.


Ämnen i artikeln:

Svensk Mäklarstatistik

Även om utvecklingen den senaste månaden var oförändrad på riksplanet, steg priserna i Malmö; i Stor-Malmö med +1 procent, och i centrala Malmö med +2 procent.

Samtidigt minskade priserna med -1 procent i Göteborg, medan övriga områden stod stilla.

– Sett till senaste 12 månaderna har vi överlag ökande priser i Malmöområdet. I de två andra storstadsområdena är prisrörelserna relativt små där Stor-Stockholm rört sig mest med -2 procent, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Toppnivån för bostadsrättspriserna i riket var i augusti 2017 och har sedan dess sjunkit med -8 procent. För samma tidperiod är Stor-Stockholm ner -10 procent, Stor-Göteborg ner -8 procent och Stor-Malmö ner -5 procent.

Villamarknaden uppvisar en lite annorlunda bild för samma tidsperiod. Där är rikssiffran -4 procent, Stockholm -10 procent, Göteborg -4 procent medan priserna i Malmöområdet istället har ökat med +1 procent.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Svensk Mäklarstatistik

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.