Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Offentliga Hus och Brixly byggstartar nytt studenthus

Publicerad: 1 oktober 2020, 12:39

Spadtaget togs 1 oktober.

Foto: Offentliga Hus

Ett nytt studenthus byggs i Tynnered i Göteborg. Bakom satsningen står Offentliga Hus som uppför 200 studentlägenheter på Opaltorget i Tynnered.


Ämnen i artikeln:

Offentliga HusGöteborg

Fastighetsbolaget Offentliga Hus är initiativtagare till projektet och ett 20-årigt hyresavtal är redan tecknat med Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder (SGS) för lägenheterna som ska stå klara till 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

Läs även: 154 nya lägenheter i Tynnered

Det nya studenthuset ska bli tio våningar högt och själva bygget görs av Brixly. 

”Genom det här projektet gör vi verklig skillnad för studenterna och bidrar till att stärka Göteborgs attraktivitet som studentstad. Projektutveckling är en viktig del av Offentliga Hus verksamhet och tillväxt. Opaltorget är ett typexempel på hur vi jobbar med nybyggnation – mot tydliga beställare i långa kontrakt, på attraktiva orter”, säger Fredrik Brodin, vd på Offentliga Hus, i en kommentar.

Läs även: Bygger nytt äldreboende i Tynnered

Idag finns det drygt 11 000 studentbostäder i Göteborg, men för att möta den stora efterfrågan behövs ytterligare 7 000 bostäder. 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Offentliga HusGöteborg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.