Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

OBOS och Peab i bytesaffär – vill bygga småhus: "Gynnar båda parter"

Publicerad: 25 oktober 2022, 07:01

Exempel på husmodell som OBOS kan bygga i Barkarö utanför Västerås och Vagnhärad utanför Trosa. Bilden är från ett pågående projekt.

Foto: Pressfoto

Genom en bytesaffär med Peab har OBOS förvärvat mark i Vagnhärad utanför Trosa och Barkarö i Västerås. I gengäld har Peab fått en del av Sandbyhov, Norrköping.

Ämnen i artikeln:

SvepetOBOSPeab

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


I Barkarö strax utanför Västerås får OBOS efter bytesaffären med Peab möjlighet att bygga 16 parhusbostäder om 105 kvadratmeter BOA. Planerad byggstart är hösten 2023. I Barkarö finns skola och orten har bra kommunikationer med Västerås.

I Alby Vagnhärad i Trosa kommun planerar OBOS för 30 radhusbostäder om 105 kvadratmeter BOA. Även där är byggstart möjlig från andra halvåret 2023. Från Vagnhärad går flera tåg i timmen till Nyköping, Stockholm och Södertälje.

I bytesaffären får Peab en del av Sandbyhov, Norrköping av OBOS.

– Det här en affär som gynnar båda parter och gör att områdena kan byggas ut snabbare och får större variation. Vi sätter ett stort värde på den här typen av samarbeten och för OBOS del innebär det att vi kommer att kunna bygga fler av våra uppskattade radhus och parhus i några tätorter med bra kommunikation, säger Malin Svensson, vd OBOS Kärnhem, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev