Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Obos får klartecken för 160 bostäder i södra Stockholm

Publicerad: 10 februari 2022, 10:05

Sofia Ljungdahl, vd Obos.

Obos har, via en direktanvisning från Stockholms stad, fått grönt ljus för att utveckla cirka 160 nya bostäder mellan Mälarhöjden och Bredäng i södra Stockholm.


Ämnen i artikeln:

OBOSStockholm

De planerade lägenheterna kommer att fördelas på fem huskroppar och variera i både storlek och form. 

Planen är att Bredängs flerbostadshus ska möta Mälarhöjdens villabebyggelse och därmed länka samman de båda stadsdelarna, skriver Obos i ett pressmeddelande. 

Bostäderna är en del av Fokus Skärholmen – Stockholms stads  projekt med fokus på social hållbarhet och bostadsbyggande i Vårberg, Skärholmen, Sätra och Bredäng.

– Det känns viktigt att ta armkrok med Stockholms stad i strävan mot en socialt hållbar bostadsmarknad. Som medlemsägd koncern vill vi sponsra samhällsnyttiga initiativ och stötta projekt som skapar platser där folk kan mötas, säger Sofia Ljungdahl, vd på Obos Nya Hem, i en kommentar. 

Läs mer: Storstaden bygger hyresrätter i Bredäng 

Cirka 20 procent av bostäderna kommer att erbjudas genom boköpsmodellen Obos Deläga. Köparen samäger då en viss procent tillsammans med Obos – för att stegvis öka sitt ägande, med siktet inställt på att inom tio år äga 100 procent.

– I dag finns för få alternativ för den som varken kan få en hyreslägenhet eller ta bolån. Genom vår modell vill vi ge människor i alla åldrar möjlighet att äga sitt boende. Därmed kan vi som bostadsutvecklare bidra till att bryta segregationen på bostadsmarknaden, säger Sofia Ljungdahl, 

Säljstart beräknas till 2024.

2020 sålde Obos 3 262 bostäder, varav 1 516 i Sverige i 152 av landets kommuner. Koncernen har omkring 2 500 anställda, varav knappt 1 000 i Sverige i dotterbolagen Obos Sverige, Obos Kärnhem och Obos Nya Hem.

Läs mer: SBB och Obos inleder samarbete 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

OBOSStockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.