Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

OBOS bygger 170 bostäder

Publicerad: 4 december 2017, 11:38

​OBOS bygger 170 nya bostäder i Falköping. Illustration: OBOS

OBOS vann Falköpings kommuns markanvisningstävling för Prästgårdsgärde, strax utanför Falköpings centrum, och ska bygga 170 bostäder i tre etapper.


Ämnen i artikeln:

OBOS

OBOS vann Falköpings kommuns markanvisningstävling för Prästgårdsgärde, strax utanför Falköpings centrum, och ska bygga 170 bostäder i tre etapper.  Allt beräknas stå klart inom tre år.

– Etapp 1 säljstartar i januari och blir 26 moderna bostadsrätter i radhusformat med en boarea på 107 kvadratmeter, berättar Fredrik Karlsson, projektutvecklare på OBOS, i ett pressmeddelande.

Husen byggs i volymenheter i en torr och säker fabriksmiljö. Volymernas konstruktion är i trä och är i stort sett kompletta invändigt med allt från golv till vitvaror.

– Det är ett både kostnadseffektivt och miljövänligt sätt att bygga hus på och det rimmar väl med koncernens övertygelse om att vi vill bygga hus för hela Sverige samtidigt som vi tar hänsyn till miljön, avslutar Fredrik.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

OBOS

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.