Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nytt landmärke i Hagsätra

Publicerad: 19 november 2018, 11:25

Hagsätra Hubb. Bild: Belatchew Arkitekter

Sveafastigheter Bostad kommer bygga ett höghus med 200 hyresbostäder i Hagsätra Centrum, i Stockholm. Projektet rymmer blandade boendeformer, från kompis- och kollektivlägenheter till vanliga lägenheter. Dessutom finns utrymmen för co-working, cykelverkstad och en biograf.


Ämnen i artikeln:

Belatchew ArkitekterSveafastigheter

Projektet, kallat “Hagsätra hubb”, har utvecklats av Sveafastigheter tillsammans med Belatchew Arkitekter och är det vinnande förslaget av totalt 22 tävlingsbidrag. Fokus för tävlingen har legat på socialt hållbar stadsplanering.

– Vi är otroligt stolta över att vinna markanvisningen för ett så komplext uppdrag med högt ställda krav inom framförallt social hållbarhet vilket är ett område vi aktivt arbetar med i alla våra projekt, säger Lars Gärde, affärsutvecklingschef på Sveafastigheter Bostad.

– Det är alltid ett privilegium at få vara med och utforma stadens landmärken. I Hagsätra ville vi spinna vidare på ABC stadens vision om en levande ytterstad samtidigt som vi tillför ett nytt lager av samtida arkitektur med ett rikt innehåll, säger Rahel Belatchew, chefsarkitekt och vd på Belatchew Arkitekter.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.