Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nytt JV utvecklar bostäder i Upplands-Bro

Publicerad: 12 mars 2021, 13:55

Visionsbild Bro Mälarstrand

Foto: Semrén + Månsson

Magnolia Bostad och KF Fastigheter har bildat ett JV-bolag för gemensam utveckling av ett nytt bostadsområde vid Mälaren i Upplands-Bro kommun.


Ämnen i artikeln:

Magnolia bostadKF Fastigheter

– Det är mycket roligt att med KF Fastigheter nu påbörja utveckling av detta område som blir vår tredje etapp i Bro. Vi kommer här att uppföra hyresrätter, bostadsrätter, småhus och samhällsfastigheter, säger Johan Tengelin, vd på Magnolia Bostad, i bolagets pressmeddelande. 

Magnolia Bostad köper in sig med 50 procent i den koncern som i nuläget ägs av KF och som innehåller fastigheterna. Planen är att utveckla cirka 950 boenden om 80 000 kvadratmeter BTA. Byggrätterna är belägna i Bro Mälarstrand, som även kommer innehålla en småbåtshamn, en strandpromenad och en badstrand. 

– Vi är mycket nöjda över att få med Magnolia Bostad som partner i att utveckla Bro Mälarstrand till ett hållbart, attraktivt samt sjö- och naturnära bostadsområde vid Mälaren. Vi vet av erfarenhet att Magnolia Bostad är skickliga på att driva denna typ av utvecklingsprojekt, säger Helena Liljedahl, vd på KF Fastigheter, i ett pressmeddelande. 

Wigge och Partners har agerat legal rådgivare till Magnolia Bostad. Törngren Magnell och JLL har varit rådgivare åt KF Fastigheter. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.