Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nytt bostadskvarter i Lund

Publicerad: 13 februari 2018, 12:41

Bild: Semrén & Månsson

Serneke ska, tillsammans med Semrén & Månsson, utveckla torget i den nya stadsdelen Brunnshög i Lund. Förslaget innehåller två kvarter som omfattar 50 000 kvadratmeter och flertalet byggnader varav tre är högre profilbyggnader.


Ämnen i artikeln:

LundSernekeSemrén & Månsson

Serneke ska, tillsammans med Semrén & Månsson, utveckla torget i den nya stadsdelen Brunnshög i Lund. Förslaget innehåller två kvarter som omfattar 50 000 kvadratmeter och flertalet byggnader varav tre är högre profilbyggnader. Fastigheterna kommer i huvudsak bestå av bostäder men även kreativa mötesplatser och kommersiella lokaler.

– Framtidens boende behöver vara flexibelt, inkluderande och med möjlighet till gemenskap. Genom att fläta samman olika boende- och upplåtelseformer med sociala funktioner som till exempel odlingsterasser, co-workingytor och gemensamhetslokaler uppmuntrar vi till nya former av delningsekonomi mellan de boende, säger Tobias Landberg, arkitekt och hållbarhetsansvarig på Semrén & Månsson.

Markreservation för projektet har godkänts hos Kommunstyrelsen. Arbetet med detaljplanen kommer inledas under hösten 2018 med en planerad byggstart under 2020-2021.

– Vi ser verkligen fram emot att få vara med och utveckla en del i ett så spännande område som Brunnshög. Här får vi chans att verkligen tänka nytt och i linje med våra ambitioner att skapa socialt hållbara boendemiljöer, säger Jonas Håkansson, regionchef för Serneke Projektutveckling.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.