Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Nytt bostadhus i centrala Sundbyberg

Publicerad: 17 Juni 2016, 05:07

Tuletornen. Bild: Sundbybergs stad.

Sundbybergs stad startar nu en markanvisningstävling för markområdet bredvid de nya Tuletornen och kyrkan i centrala staden. På marken vill staden se ett bostadshus.


Ämnen i artikeln:

Sundbyberg

Sundbybergs stad startar nu en markanvisningstävling för markområdet bredvid de nya Tuletornen och kyrkan i centrala staden.

På marken vill staden se ett bostadshus, som alltså kommer att ansluta till Sundbybergs kyrka.

– Platsen är fantastisk och vi kommer att ställa höga krav på arkitektonisk gestaltning och hållbar stadskvalitet. Här vill vi se en spännande byggnad som många vill flytta till, säger stadsbyggnads- och exploateringschef Regina Kevius.

Tävlingen startar i mitten av juni och sista inlämningsdag för tävlingsbidrag är 30 september 2016. Det vinnande förslaget kommer att ligga till grund för markanvisningsavtal, upprättandet av en detaljplan och genomförande.

Den anvisade marken kommer att överlåtas med äganderätt och anbud/förslag ska omfatta bostäder med upplåtelseformen bostadsrätt.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Sundbyberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.