Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Nyinrättad tjänst ska underlätta bostadsbyggandet i Stockholm

Publicerad: 12 juni 2013, 04:44

Finansborgarrådet och kommunstyrelsens ordförande Sten Nordin (M)

En nyinrättad tjänst som bostadslots ska underlätta bostadsbyggandet i Stockholms stad. Tillsammans med utökat stöd på stadsbyggnadskontoret kommer fokus ligga på tydligare uppföljning, utvecklade metoder och direktkontakt med byggherrar som upplever att projekt avstannat.


Ämnen i artikeln:

Sten Nordin

En nyinrättad tjänst som bostadslots ska underlätta bostadsbyggandet i Stockholms stad. Tillsammans med utökat stöd på stadsbyggnadskontoret kommer fokus ligga på tydligare uppföljning, utvecklade metoder och direktkontakt med byggherrar som upplever att projekt avstannat. Målet är 100 000 nya bostäder till år 2030.

– Vi avsatte 50 miljoner kronor i budget 2013 för att säkerställa en höjd ambitionsnivå för bostadsbyggandet. En effektivare exploaterings- och planprocess är en viktig del i denna målsättning och här kommer de nya tjänsterna in. Genom att utveckla metoder och rutiner för skärpt uppföljning samt vara en direktkontakt för de byggherrar som upplever att projekt avstannat får vi en helt ny överblick och kan sätta in åtgärder i enskilda projekt, säger kommunstyrelsens ordförande och finansborgarrådet Sten Nordin (M).

– Stockholm bygger och vi tar ett stort ansvar vad gäller att producera bostäder. Vi nådde vårt bostadsmål för föregående år i och med drygt 4300 färdigställda bostäder och kommer nå det även i år. Redan nu har vi dessutom nått årsmålet för antalet markanvisningar om dryga 4000 bostäder. Vårt mål är klart och tydligt, vi ska skapa 100 000 nya bostäder till 2030, säger kommunstyrelsens ordförande och finansborgarrådet Sten Nordin (M).

Källa: Moderaterna i Stockholms stad

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Sten Nordin

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.